Mascherano spreekt schande van duel op Spelen: 'Grootste circus ooit'

Reacties

Bondscoach Javier Mascherano is absoluut niet te spreken over de toestanden op de Olympische Spelen. Nog voordat het toernooi officieel begonnen is via de openingsceremonie, wordt er gesproken over een van de grootste voetbalschandalen op de Spelen. Een treffer van het Argentijnse elftal werd bijna twee uur na toekenning alsnog afgekeurd, terwijl de spelers allang in de kleedkamers waren.

Mascherano spreekt schande van duel op Spelen: 'Grootste circus ooit'
© Pro Shots
Argentinië O23
Argentinië O23
1 - 2
Marokko O23
Marokko O23

Argentinië dacht ruim een uur lang een punt uit het vuur gesleept te hebben tegen Marokko. In de zeventiende minuut van de extra tijd werd de 2-2 gemaakt (zie video onderaan), waarna beide elftallen van het veld gingen. Er werd namelijk met vuurwerk gegooid en fans betraden het veld.

Door deze consternatie kwam niet duidelijk naar voren dat de VAR eigenlijk had moeten ingrijpen bij de late 2-2 van Argentinië. Het duurde bijna twee uur voordat een besluit werd genomen: beide teams moesten terug het veld op en de treffer van Argentinië werd afgekeurd. Marokko boekte zodoende aan historisch resultaat aan het begin van de Spelen.

Voor Mascherano, die bondscoach is van het olympische elftal, was dit al de zoveelste klap in het nog maar net begonnen toernooi. 'Er is al ingebroken in onze verblijfplaats, er is veel gestolen. Ze vragen ons overal om accreditaties, maar dan gebeurt dit. In zeven gevallen wordt het veld bestormd en er worden vuurwerkbommen naar ons gegooid. Ze vertellen ons dat het 2-2 is geworden, maar op geen enkel moment is de VAR genoemd.'

Het maakte Mascherano, als speler al heetgebakerd, witheet. 'Dit is een grote schande. Ze vertelden dat de wedstrijd om veiligheidsredenen was uitgesteld. Dit zijn de Olympische Spelen, geen buurttoernooitje. Zeven keer werd het spel stilgelegd omdat mensen het veld betraden. Ik wil niet voorgetrokken worden, maar ik wil ook niet belachelijk gemaakt worden. En dat is nu wel gebeurd. Ik heb nog nooit zo'n groot circus gezien in mijn leven.'

Beelden Eurosport/HBO Max:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.