Matig Real verliest Sneijder en krijgt klop van Getafe

Real Madrid beleefde een zwarte avond bij streekgenoot Getafe. De ploeg van coach Bernd Schuster verloor terecht met duidelijke cijfers (3-1) en zag onder anderen Wesley Sneijder geblesseerd uitvallen.

De kleine Nederlander lag al na vijftien minuten op het veld. Na een sliding greep Sneijder naar zijn rechterbovenbeen, waarna hij per brancard van het veld werd gedragen. Rafael van der Vaart verving hem.

Het was niet het enige dat mis ging. Ook ploeggenoot Miguel Torres moest zich al voor rust met een bovenblessure laten vervangen, hij aan zijn linker. Maar bovenal was het voetballend erg matig wat de Madrilenen lieten zien.

Getafe zette Real al snel op achterstand, waarna de thuisploeg vakkundig de Spaanse kampioen stuk counterde. De Merengues boften dat Getafe de score niet opvoerde tot 5-1 of 6-1, zoveel kansen kreeg het elftal van coach Victor Muñoz, terwijl zijn spelers nog minstens één strafschop werd onthouden door arbiter Pérez Burrull.

Al in de derde minuut scoorde Getafe. Sergio Ramos liet zich makkelijk uitspelen op de rechterflank, waarna Jaime Gavilán voorzette en Juan Angel Albín (foto) hard raak kopte. Vlak na rust sloeg diezelfde Albín toe in een counter na slecht verdedigen van Fernando Gago en slap keeperswerk van Iker Casillas.

Real kwam via Guti en Javier Saviola nog wel terug tot 2-1, de middenvelder die zijn vijfhonderdste duel als Merengue speelde pakte de bal af en speelde de Argentijn aan, waarna de spits in de kruising mikte. Maar het was vervolgens Getafe dat via vele counters kans op kans stapelde en uiteindelijk via Ikechukwu Uche de winst veiligstelde: 3-1.

Real heeft 26 punten en blijft vooralsnog tweede, Getafe klimt in de middenmoot met zeventien punten.