Mats Seuntjens verkiest familie boven geld verdienen in Midden-Oosten

Reacties

Mats Seuntjens maakte deze week transfervrij de overstap naar het Spaanse CD Castellón. Een droomstap aangezien de aanvaller een avontuur in het buitenland wilde, zonder daarbij ver van zijn familie te wonen.

Mats Seuntjens verkiest familie boven geld verdienen in Midden-Oosten
© Pro Shots

Seuntjens besloot een contract te tekenen bij CD Castellón. De club van de Nederlandse trainer Dick Schreuder, die afgelopen seizoen nog promoveerde. In de regio met de meeste zonuren van Spanje kiest hij vol voor levensvreugde.

'Spanje, dat is toch geweldig? Dat ik daar nog eens mag voetballen', vertelde Seuntjens in een uitgebreid interview met VI. Toch brak hij eerder in de week even, toen hij het aan zijn kinderen, van 8 en 12 jaar, moest vertellen. 'Ze blijven hier, in Breda. Ze vonden het jammer dat ik wegging. Toen de oudste zei: "Ik ben echt heel blij voor papa, maar ik vind het heel erg dat ik hem moet missen", brak ik wel even.'

Het was dan ook een bewuste keuze. Het Midden-Oosten, Australië, Japan of een ander ver land, het was door zijn familie geen optie voor Seuntjens. 'Dat hebben we in onze familie wel geleerd. Voetballers willen veel geld verdienen, en natuurlijk wil ik dat ook, maar dat je gezond en gelukkig bent, met de mensen die je lief hebt, dat is een harde les die we geleerd hebben. Castellón, het is een droomstap. Zowel sportief als privé. Ik kan niet wachten om het mijn kinderen allemaal te laten zien.'

Lees het hele interview met Mats Seuntjens over zijn overstap naar CD Castellón en de moeilijke periode met zijn broer Ralf op VI Pro.

Bekijk hier al onze video's
Meer Castellón
Meer over Castellón
Meer M. Seuntjens
Meer over M. Seuntjens
Meer R. Seuntjens
Meer over R. Seuntjens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.