Mazraoui over weerzien met voetbalvriend: 'Stond hoger aangeschreven dan ik'

Reacties

Manchester United – FC Twente staat woensdagavond bol van de reünies tussen mensen die elkaar goed kennen. Voor Noussair Mazraoui, rechtsachter van United, is het bijzonder om tegen Carel Eiting te spelen.

Mazraoui over weerzien met voetbalvriend: 'Stond hoger aangeschreven dan ik'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
Wo 25 sep.
21:00
FC Twente
FC Twente

De twee kennen elkaar vanuit de jeugdopleiding van Ajax. Waar Mazraoui nu bij een internationale topclub speelt, is Eiting vooralsnog niet internationaal doorgebroken. Mazraoui sprak erover op de persconferentie daags voor het Europa League-duel. 'In de jeugd was het anders. Carel stond hoger aangeschreven stond dan ik. Maar ja, ieder bewandelt zijn eigen pad, daar zijn verschillende redenen voor.'

De rechtsachter uit Leiderdorp ziet daar ook de charme van het voetbal in: het is lang niet altijd te voorspellen hoe het zal lopen. 'Toen Carel bij het eerste kwam, had hij een langdurige blessure. Dan kan iemand links gaan, of juist rechts. Dat is denk ik het mooie aan voetbal, dat er zoveel factoren zijn die ertoe doen', aldus Mazraoui.

Verdere dwarsverbanden tussen de beide ploegen zijn er voldoende, al is niet duidelijk of alle betrokkenen ook op het veld zullen staan. Erik ten Hag speelde jarenlang bij FC Twente en kent nog voldoende mensen bij de club, hetzelfde geldt voor René Hake die er een tijd hoofdtrainer is geweest.

Behalve Mazraoui is natuurlijk ook Matthijs de Ligt bekend met Eiting vanuit hun tijd bij Ajax. Michel Vlap en Joshua Zirkzee hebben even samengespeeld bij Anderlecht, Hake en Bas Kuipers kennen elkaar erg goed vanuit hun recente samenwerking bij Go Ahead Eagles en Ruud van Nistelrooij werkte met Mathias Kjølø bij Jong PSV.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Meer C. Eiting
Meer over C. Eiting
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.