Mbappé doorbreekt de stilte en bevestigt vertrek bij PSG

Reacties

Kylian Mbappé heeft zijn vertrek bij Paris Saint-Germain vrijdagavond dan eindelijk bevestigd. Via Instagram sprak de Franse steraanvaller de supporters van de club toe. De bevestiging van zijn overstap naar Real Madrid laat nog wel op zich wachten.

Mbappé doorbreekt de stilte en bevestigt vertrek bij PSG

Franse media meldden maanden geleden al dat Mbappé zijn aflopende contract niet zou verlengen. Nu is het hoge woord bij de hoofdrolspeler zelf er dan ook uit. 'Ik wil aan jullie laten weten dat dit mijn laatste jaar bij Paris Saint-Germain is', vertelt de 25-jarige clubtopscorer in een video-boodschap. 'Ik zal mijn contract niet verlengen, waardoor het avontuur over een paar weken eindigt.'

Mbappé zal zondag tegen Toulouse zijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes spelen en zal daarna naar alle waarschijnlijkheid overstappen naar Real, al rept hij zelf nog met geen woord over die op handen zijnde transfer. 'Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk was om mijn vertrek aan te kondigen, maar ik denk dat ik na zeven jaar een nieuwe uitdaging nodig heb.'

Zijn vertrek bij PSG valt hem echter zwaar. 'Er zijn veel emoties na al die jaren waarin ik de kans had om onderdeel te zijn van de grootste club van Frankrijk en een van de grootste clubs ter wereld. Zij gaven mij de kans om bij een club met veel druk te groeien als speler en als mens aan de zijde van een paar van de grootste spelers in de historie', aldus Mbappé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé vertrekt bij PSG als clubtopscorer aller tijden. Sinds zijn komst van AS Monaco in 2017 scoorde de razendsnelle aanvaller in alle competities 255 keer voor de Parijzenaren, waarmee hij Edinson Cavani (200) en Zlatan Ibrahimovic (156) inmiddels ver voorbij is. Op zijn erelijst prijken zeven landstitels en drie Franse bekers. De Champions League ontbreekt nog. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.