Mbappé helpt Real Madrid met bevrijdende goals uit de brand

Real Madrid heeft zondagavond een moeizame zege op Real Betis geboekt. Kylian Mbappé brak een saaie wedstrijd halverwege de tweede helft open met twee goals kort na elkaar. Daarna was het een gelopen race voor de Madrilenen.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Real Betis Sevilla

In een saaie eerste helft kwam Real, zonder de geblesseerde Jude Bellingham, tot een groot aantal doelpogingen, maar kansen zaten er niet echt bij. Zodoende was de ploeg van Carlo Ancelotti echt wel bovenliggend, maar de doelpuntloze ruststand was een logisch gevolg van een gebrek aan reëel gevaar.

Na rust begon de thuisclub enthousiast, maar al even snel verdween dat ook weer. De bezoekers uit Andalusië, getraind door de in Bernabéu goed bekende Chileen Manuel Pellegrini, hielden betrekkelijk eenvoudig stand. Totdat Mbappé de tachtigduizend witte getrouwen gaf waar ze voor gekomen waren, halverwege de tweede helft.

Rodrygo trok vanaf de rechterkant naar binnen, de Braziliaan speelde Fede Valverde in. De middenvelder vond op zijn beurt Mbappé met een knap afgewogen hakballetje. De Franse goalgetter hield zijn zenuwen in bedwang en kwam zo van de nul af in Spaanse dienst. Voor Real was het een belangrijke goal, want het was hard op weg naar het derde puntenverlies in vier competitiewedstrijden.

Dat bleef dus uit, want vanaf elf meter maakte Mbappé er een paar minuten later ook nog 2-0 van na een overtreding op Vinícius Júnior. Betis kon in het restant niet veel uitrichten. Real Madrid heeft nu acht punten uit vier wedstrijden en staat daarmee vier punten achter koploper Barcelona.