McKennie fileert Copa América: 'Helemaal geen sfeer'

Reacties

Terwijl zijn ploeggenoten actief zijn op het EK in Duitsland komt Juventus-speler Weston McKennie met de Verenigde Staten uit op de Copa América. De middenvelder hekelt de velden en het gebrek aan sfeer op zijn continent. 

McKennie fileert Copa América: 'Helemaal geen sfeer'
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
2 - 0
Bolivia
Bolivia

Eerder uitten onder anderen Argentinië-doelman Emiliano Martinez en de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni kritiek op de staat van de velden in Amerika. Daar sluit McKennie zich volledig bij aan. 'Het is heel frustrerend, zeker als speler. Het gras breekt bij elke stap die je zet.'

De Copa América wordt gespeeld in stadions waar vaak ook andere sporten worden gespeeld. Bovendien hebben veel stadions in Amerika kunstgras. Speciaal voor de Copa zijn alle kunstgrasvelden vervangen door echt gras.

Maar niet alleen het gras is een frustratie bij McKennie. De controleur kijkt met veel jaloezie naar de sfeer op het Europees kampioenschap. 'Zij spelen allemaal op prachtige velden, fantastisch gras, in echte voetbalstadions. Je ziet de kwaliteit van het voetbal. Hier is eigenlijk helemaal geen sfeer.'

Voor de Verenigde Staten begint het toernooi vannacht tegen Bolivia. De Amerikanen zitten verder in een groep met Uruguay en Panama.

Copa América

Stand Groepsfase Groep C Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Uruguay
3
3
0
0
9-1
+8
9
2
Panama
3
2
0
1
6-5
+1
6
3
Verenigde Staten
3
1
0
2
3-3
0
3
4
Bolivia
3
0
0
3
1-10
-9
0
* Actueel tot en met 3 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.