Meevaller kost Sneijder toch minimaal twee maanden

Wesley Sneijder kan opgelucht ademhalen. De vrees dat de middenvelder de voorste kruisband van zijn linkerknie had afgescheurd, is ongegrond.

Onderzoek in het ziekenhuis heeft slechts een scheurtje in de buitenste knieband uitgewezen. De verwachting is dat Sneijder over twee à drie maanden weer kan voetballen. In het geval van een afgescheurde kruisband had de herstelperiode ten minste zes maanden geweest.

Ondanks de meevaller mist Sneijder de seizoensstart met Real Madrid. Bovendien moet hij de interlands van het Nederlands elftal tegen Rusland (20 augustus; oefen) Australië (6 augustus; oefen) en Macedonië (10 september; WK-kwalificatie) aan zich voorbij laten gaan en is hij waarschijnlijk ook nog niet wedstrijdfit voor de WK-kwalificatieduels met IJsland (11 oktober) en Noorwegen (15 oktober).

Sneijder raakte zondag geblesseerd tijdens het toernooi om de Emirates Cup in Londen. Na een duel met Abou Diaby van Arsenal moest de Oranje-international per brancard van het veld worden gedragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen