Memphis helpt Corinthians met rake vrije trap van 25 meter aan cruciale zege

Memphis Depay heeft zijn eerste doelpunt in dienst van Corinthians te pakken. De dertigjarige aanvaller zorgde donderdagnacht op schitterende wijze voor de 3-2 tegen directe concurrent Athletico Paranaense. Corinthians boekte uiteindelijk een ruime zege en verliet daardoor de degradatiezone.

Corinthians
Corinthians
5 - 2
Athletico Paranaense

Memphis maakte bijna een maand geleden zijn opwachting in de Série A, maar wachtte nog op zijn eerste doelpunt. Dat is verleden tijd, want de spits wees Corinthians de weg naar een belangrijke overwinning op Athletico Paranaense. Met een vrije trap van 25 meter herstelde Memphis tien minuten na rust de voorsprong van Corinthians. Doelman Mycael dook nog, maar kon er niet bij.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te kunnen bekijken

Corinthians kon het doelpunt van Memphis goed gebruiken, want vlak voor rust had Athletico Paranaense zich nog teruggeknokt van een 2-0 achterstand. Na de rake vrije trap van Memphis zou de thuisploeg uitlopen naar 5-2. De Nederlander begon opnieuw in de basis en werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Door de overwinning klom Corinthians naar de zestiende plek, die aan het einde van de rit volstaat voor handhaving. Athletico Paranaense staat een plaats lager, maar heeft nog twee duels tegoed. Corinthians heeft nog tien speelronden te gaan om degradatie naar het tweede niveau af te wenden.