Memphis keihard: 'Dit is superdom'

Reacties

De avond was zo mooi voor Memphis Depay. Arjen Robben en Dennis Bergkamp evenaren, machtig in het statistiekenoverzicht van de WK-kwalificatie. Toch staat de aanvaller van Oranje net als zijn landgenoten voorlopig met lege handen na het gelijkspel tegen Montenegro. Memphis hield zich na de wedstrijd niet in.

Memphis keihard: 'Dit is superdom'
© Pro Shots
Montenegro
Montenegro
2 - 2
Nederland
Nederland

'Dit is een harde dreun. We doen onszelf tekort, de fans die meegereisd zijn en de fans thuis. We hadden het in eigen hand en we geven het compleet weg. Dat is superdom', vindt Memphis voor de camera van de NOS.

Na de wedstrijd was er discussie over de tactiek van Oranje in de slotfase. 'Je moet hetzelfde blijven doen', aldus Memphis. 'Op zoek gaan naar de derde goal in plaats van achterover leunen. De laatste twintig minuten was het tikkie breed, tikkie breed. Dat is prima, maar dan moeten we ervoor zorgen dat we de bal niet verliezen en daardoor een counter tegen krijgen. Dit is kinderlijk eenvoudig. We weten dat het geen goede wedstrijd was, maar als je op een 0-2 voorsprong staat, moet je dat mee naar huis nemen.'

Alles gaat nu beslist worden in de komende wedstrijd tegen Noorwegen. In een lege Kuip mag Oranje niet verliezen, anders wordt de koppositie uit handen gegeven.

Nederland
Nederland
2 - 0
Noorwegen
Noorwegen
WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep G WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
10
7
2
1
33-8
+25
23
2
Turkije
10
6
3
1
27-16
+11
21
3
Noorwegen
10
5
3
2
15-8
+7
18
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.