Messi gunt landgenoot Ballon d'Or: 'Hij verdient het meer dan wie ook'

Reacties

Als het aan Lionel Messi ligt, wint Lautaro Martínez dit jaar de Gouden Bal. Volgens Messi verdient zijn landgenoot de prestigieuze prijs vanwege zijn prestaties bij Argentinië en zijn werkgever Internazionale.

Messi gunt landgenoot Ballon d'Or: 'Hij verdient het meer dan wie ook'
© Pro Shots

Inter werd dit jaar voor de twintigste keer kampioen van Italië en Martínez veroverde voor het eerst de topscorerstitel in de Serie A. Met Argentinië won de 27-jarige aanvaller afgelopen zomer ook de Copa América. Martínez maakte de enige goal in de finale tegen Colombia en werd ook topscorer van het eindtoernooi.

Messi, die in de nacht van dinsdag op woensdag de show stal in een WK-kwalificatiewedstrijd voor de Argentijnse ploeg tegen Bolivia, roemde zijn landgenoot in gesprek met Gazzetta dello Sport: 'Lautaro heeft een spectaculair jaar gehad. Hij verdient de Ballon d'Or dit jaar meer dan wie dan ook', aldus de achtvoudig winnaar van de Ballon d'Or.

Martínez is een van de dertig kandidaten voor de Ballon d’Or van 2024. De winnaar wordt op 28 oktober bekendgemaakt in Parijs. Eerder berichtte MARCA dat Vinícius Júnior al te horen zou hebben gekregen dat hij de prijs in ontvangst mag nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.