'Met Sutalo en Baas kan je niet voor het kampioenschap in Nederland gaan'

Reacties

Ronald de Boer stelt dat Ajax niet voor het kampioenschap kan gaan met een defensief centrum bestaand uit Youri Baas en Josip Sutalo. Dat komt volgens de analist niet door de Nederlander, maar door de Kroaat. Baas heeft volgens De Boer een snelle man naast zich nodig.

'Met Sutalo en Baas kan je niet voor het kampioenschap in Nederland gaan'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

Francesco Farioli koos er donderdagavond voor om met Jorrel Hato als linskback en Baas als centrale verediger te starten. Dat vulde Baas vooral in de eerste helft uitstekend in, zo oordeelde De Boer. Over Hato als linksback is de oud Oranje-international wat minder te spreken.

'Hij (Hato, red.) is vooral verdedigend, maar dan moet je zo veel vertrouwen in je linksbuiten hebben dat er dan continu dreiging is', aldus De Boer, die deze positie niet helemaal geschikt voor Hato vindt. 'Hij is niet een wingback die erover heen komt. Hij is niet echt een moderne linksback. Verdedigend vind ik hem goed, centraal vind ik hem beter. Maar Baas deed het daar ook meer dan behoorlijk.'

Hoewel Baas het dus volgens De Boer goed deed, moet er toch nog wat veranderen in het Amsterdamse centrum. 'Als ze straks tegen goede tegenstanders met veel snelheid en gogme spelen, dan heeft Youri (Baas, red.) niet die absolute snelheid', vervolgt de analist, die denkt dat er op het rechtse gedeelte wat moet gebeuren. 'Met Sutalo en Baas kan je niet voor het kampioenschap in Nederland gaan. Maar Youri moet een snelle, andere rechter centrale verdediger naast zich hebben. Dan kan je het prima oplossen. Op dit moment vind ik het redelijk kwetsbaar', besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.