Milan pakt mede dankzij Reijnders zwaarbevochten punt na comeback

Reacties

AC Milan is het nieuwe Serie A-seizoen zaterdagavond gestart met puntenverlies. Mede dankzij invaller Tijjani Reijnders voorkwamen de Rossoneri ternauwernood een nederlaag tegen Torino, zonder de nog geblesseerde Perr Schuurs.

Milan pakt mede dankzij Reijnders zwaarbevochten punt na comeback
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 2
Torino
Torino

Milan tankte in de voorbereiding op het nieuwe Serie A-seizoen nog vertrouwen door zowel Manchester City, Real Madrid als Barcelona (na strafschoppen) te verslaan tijdens een oefentrip door de Verenigde Staten. Vier dagen geleden werd ook nog AC Monza met 3-1 aan de kant gezet, mede door een heerlijke uithaal van Reijnders.

De Oranje-international begon tegen Torino enigszins verrassend op de bank, net als onder anderen Theo Hernández en aanwinst Álvaro Morata. Zij zagen vanaf de kant hoe Milan na een half uur op achterstand kwam in San Siro. Raoul Bellanova kopte de bal na een voorzet van Duvan Zapata tegen de binnenkant van de paal, waarna verdediger Malick Thiaw de bal met zijn hak over de doellijn tikte voordat hij redding dacht te brengen.

1-0. Malick Thiaw (e.d.)

Milan had weliswaar de overhand in eigen huis, maar kon aanvallend weinig uitrichten. Na een uur greep trainer Paulo Fonseca in en bracht Hernández, Reijnders en Morata in om het tij te keren. Morata dacht even voor een doorbraak te zorgen in de jacht op de 1-1, maar scheidsrechter Fabio Maresca besloot na contact met de VAR de toegekende penalty na een duikeling van de Spanjaard toch ongedaan te maken.

Niet lang daarna kreeg Milan een nieuwe dreun: Zapata kon na een voorzet van Valentino Lazaro simpel raak koppen: 0-2. De gasten werden vervolgens teruggedrongen op eigen helft. Nadat eerst een goal van Morata werd afgekeurd vanwege buitenspel (na een schot tegen de paal van Reijnders) was de Spaanse spits twee minuten voor tijd alsnog trefzeker. Dit keer verlengde hij een schot van Reijnders genoeg van richting om Torino-keeper Vanja Milinkovic-Savic te passeren. In de extra tijd volleerde Noah Okofor op aangeven Yunus Musah ook nog de 2-2 binnen.

1-2. Álvaro Morata

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
7
5
1
1
14-5
+9
16
2
Internazionale
7
4
2
1
16-9
+7
14
3
Udinese
7
4
1
2
10-10
0
13
4
Juventus
6
3
3
0
9-0
+9
12
5
AC Milan
6
3
2
1
14-7
+7
11
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.