Milan vernedert Internazionale

AC Milan is voorlopig heer en meester in Milaan. De Rossoneri lieten niets heel van stadgenoot Internazionale. De Braziliaan Serginho was met drie assists en één goal de man van de wedstrijd.

Over geluk had Milan in de eerste helft niets te klagen. Aan de twee doelpunten, beide van Gianni Comandini op aangeven van Serginho, zat een buitenspelluchtje. Collina en zijn assistenten gaven de aanvallers van Milan het voordeel van de twijfel.

Ook de verdedigers van Milan hadden geen reden tot klagen. Zeker drie keer had Collina voor rust de bal op de stip kunnen leggen na wel erg enthousiaste omhelzingen van de defensie ten opzichte van de aanvallers.

Maar na rust kon Inter geen excuses meer aanvoeren. Milan was gewoonweg beter en bovenal veel doeltreffender. De beslissing viel uit een vrije trap. Federico Giunti zette voor maar zag de bal tot zijn eigen verbazing in één keer in het doel belanden. In het laatste half uur vergrootten Andrei Sjevtsjenko (twee keer) en Serginho de vreugde bij Milan en de pijn bij Inter.

Juventus blijft in het spoor van Lazio Roma en AS Roma. Met Edgar Davids en Edwin van der Sar in de basis versloeg Juve in Fiorentina in Florence met 3-1. Door doelpunten van Zinedine Zidane en Igor Tudor kwam Juventus op een comfortabale voorsprong. Net voor rust bracht Marco Rossi Fiorentina terug in de wedstrijd. Maar in de 89ste minuut zorgde David Trezeguet voor de beslissing door de 1-3 binnen te koppen.

Voor Davids was het mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Juventus dit seizoen. Zondag wordt de uitslag van de contraexpertise bekend. Wijst deze test ook uit dat het nandrolongehalte in zijn urine te hoog was, dan zal Davids voorlopig worden geschorst.