Minteh verzilvert sterk jaar bij Feyenoord met miljoenentransfer

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft zich versterkt met Yankuba Minteh. Feyenoord wilde de rappe buitenspeler nog een jaar huren, maar tot een hereniging zal het niet komen. Newcastle United kiest ervoor om Minteh te verkopen.

Minteh verzilvert sterk jaar bij Feyenoord met miljoenentransfer
© Pro Shots

Volgens meerdere media betaalt Brighton zo’n 39 miljoen euro om Minteh in te lijven, een clubrecord. Newcastle United had er baat bij om Minteh snel te verkopen vanwege 'financiële regelgeving' in de Premier League. Anders riskeert de club een mogelijke puntenstraf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VI meldde in april al dat Minteh nog een jaar bij Feyenoord zelf ook zag zitten. De jonge Gambiaan veroverde snel een basisplaats in Rotterdam en was in de Eredivisie goed voor tien goals en vijf assists. Daar zal het dus voor nu bij blijven.

Ook Olympique Lyon had interesse in Minteh, maar de negentienjarige buitenspeler wilde liever in de Premier League blijven. Zijn bestemming leek Everton te worden. Spits Dominic Calvert-Lewin zou de omgekeerde weg bewandelen, maar hij kwam er met Newcastle niet uit.

Bij Brighton wordt Minteh teamgenoot van Oranje-doelman Bart Verbruggen en de Nederlandse verdedigers Joël Veltman en Jan Paul van Hecke. De jonge Duitser Fabian Hürzeler (31) is na het vertrek van Roberto De Zerbi de nieuwe trainer van The Seagulls.

In onderstaand artikel geeft directeur Dennis te Kloese een inkijkje in de werkwijze van Newcastle United en het verhuren van Minteh

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Minteh
Meer over Minteh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.