MVV start WHOA-procedure: 'Dit is pijnlijk, maar noodzakelijk'
MVV maakte donderdagochtend bekend een WHOA-procedure te zijn gestart. De Keuken Kampioen Divisie-club verkeert in financiële malaise en hoopt via deze procedure een oplossing te vinden.
Eind maart raakte MVV in de financiële problemen, nadat een Amerikaanse investeerder in de club zich had teruggetrokken. De Maastrichtse club luidde al snel de noodklok en erkende dat faillissement een realistisch scenario is. Daarom heeft MVV 31 maart een verzoek bij de rechtbank ingediend om een procedure te starten op basis van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA).
🗞 𝗣𝗲𝗿𝘀𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁
— MVV Maastricht (@mvvmaastricht) April 11, 2024
MVV Maastricht heeft op 31 maart een verzoek bij de rechtbank ingediend om een WHOA procedure te starten.
Lees meer → https://t.co/fK55CYF2D4#NoetsDeMoodVerloreHeet pic.twitter.com/vHXfT12wyW
Bij een WHOA-procedure wordt er gezocht naar een akkoord met de schuldeisers. Dit met als doel te voorkomen dat de ene partij failliet gaat en de schuldeisers zonder geld komen te zitten. MVV en de schuldeisers gaan op zoek naar een betalingsregeling. Daarbij wordt vaak een deel van de schulden direct afbetaald en het restant wordt gesaneerd.
'Een WHOA-procedure is pijnlijk voor elke organisatie, al helemaal voor een voetbalclub die leeft in de regio', vertelt algemeen directeur Laura van Leeuwen. 'Maar hoewel het pijnlijk is, is deze stap wel noodzakelijk om een streep te zetten onder het verleden, na een lange periode waarin MVV haar financieel gezonde basis heeft verspeeld. We werken keihard aan het oplossen van de acute nood bij MVV. Dit is een les: dit mag nooit meer gebeuren.'
Eerder dit seizoen bevond ook provinciegenoot VVV-Venlo zich in een WHOA-procedure. VVV kwam niet tot een akkoord met enkele schuldeisers, waardoor het een verzoek tot homologatie indiende. Door de uitspraak van de rechter hoefde VVV een groot deel van de schuldenlast uiteindelijk niet te betalen.
Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.
Login