Na Arsenal en City krijgt ook Slot bij Liverpool speler geblesseerd terug

Reacties

Arne Slot moet Harvey Elliott een tijd missen bij Liverpool. De middenvelder annex rechtsbuiten brak op een training met Jong Engeland zijn voet en staat een behoorlijke poos aan de kant.

Na Arsenal en City krijgt ook Slot bij Liverpool speler geblesseerd terug
© Pro Shots

De verwachting is dat Slot de middenvelder tot eind oktober moet missen, meldt The Times. Op een training van het O21-team van Engeland ging het mis, waarna hij nog zonder een minuut te hebben gespeeld al terugkeerde bij The Reds. Daar bleek uit onderzoek dat hij zijn enkel had gebroken en in elk geval tot de volgende interlandbreak niet inzetbaar is. 

Bij Liverpool beschikt Slot op het middenveld nog over Ryan Gravenberch, Dominik Szoboszlai, Wataru Endo en Tyler Morton. Curtis Jones is nog niet helemaal hersteld van een blessure en achter de naam van Alexis MacAllister, staat een vraagteken: hij viel in de eerste wedstrijd van Argentinië uit met een blessure en kon tegen Colombia slechts een gedeelte spelen.

Liverpool is zeker niet de enige Premier League-club die spelers met een blessure terugkrijgt. Martin Ødegaard viel bij Noorwegen uit en is minimaal drie weken out bij Arsenal. Nathan Aké moest dinsdagavond tegen Duitsland het veld per brancard verlaten: over de ernst van zijn blessure is nog geen duidelijkheid. 

Het goede nieuws voor Slot is dat hij nog een aantal andere smaken heeft op het middenveld en tot dusver Elliot niet als basisklant gebruikte. Onder andere de ontwikkeling van Gravenberch stond speeltijd van Elliott in de weg. Alleen tegen Brentford viel de door Fulham opgeleide voetballer zeven minuten in.

Vorig seizoen brak Elliott definitief door bij Liverpool. Manager Jürgen Klopp deed in 53 wedstrijden een beroep op de Engelsman, waarin hij goed was voor vier goals en elf assists. Voor de 21-jarige voetballer komt deze kwetsuur op een vervelend moment: met de drukke weken in aantocht voor Liverpool, was meer speeltijd voor hem een zekerheid geweest – zeker na de goede voorbereiding die hij draaide.

Spelersprofiel

H. Elliott


Geboortedatum:
4 april 2003
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Chertsey
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,70 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
Liverpool
Huidige club:
Liverpool Under 23
Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer H. Elliott
Meer over H. Elliott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.