Na tien maanden schorsing kan Tonali weer minuten maken bij Newcastle

Reacties

Sandro Tonali maakt woensdag zijn rentree in de wedstrijdselectie van Newcastle United. De Italiaanse middenvelder ontbrak lange tijd wegens een gokschandaal, maar manager Eddie Howe neemt hem mee voor het duel in de League Cup tegen Nottingham Forest.

Na tien maanden schorsing kan Tonali weer minuten maken bij Newcastle
Nottingham Forest
Nottingham Forest
ns
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Het verhaal van Tonali is bekend. Ruim tien maanden geleden werd de spelverdeler door de Italiaanse voetbalbond geschorst vanwege gokken. In de tussentijd is Tonali behandeld aan zijn gokverslaving en onlangs verscheen hij alweer op het trainingsveld van The Magpies. Zijn eerste speelminuten komen nu ook erg dichtbij.

'Hij maakt zeker onderdeel uit van de wedstrijdselectie', begint Howe tijdens een persmoment over Tonali. 'Hij heeft ongelofelijk hard gewerkt om weer fit te worden. Er zullen veel verschillende emoties bij komen kijken, met vreugde die de boventoon zal voeren. Hij is er een lange tijd uit geweest en heeft veel na kunnen denken en reflecteren. Hij mag nu weer doen wat hij het liefste doet: voetballen. Ik wil dat hij weer van het spel gaat genieten.'

De kans dat Tonali meteen in de basis gaat starten, lijkt klein. De laatste wedstrijden bekleden Bruno Guimarães, Joelinton en Sean Longstaff het middenveld van de club uit het noorden van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.