NAC gaat ten koste van FC Groningen Europa in

NAC Breda verzekerde zich in Euroborg van Europees voetbal (0-2). Een kopbal van Matthew Amoah was beslissend in de play-offs met FC Groningen.

NAC gaat ten koste van FC Groningen Europa in

Amoah sukkelde met wat licht blessureleed, maar desondanks liet trainer Robert Maaskant de Ghanese spits aan de aftrap komen in Euroborg. Die beslissing bleek Europees voetbal waard. Na ruim een uur maakte Amoah dankbaar gebruik van de geboden ruimte en kopte uit een voorzet van Joonas Kolkka de bal achter FC Groningen-keeper Luciano.

De eerste ontmoeting in Breda was in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Mede vanwege de solide defensie van NAC was de treffer van Amoah de basis voor de beslissing in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Europa League. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en ook beide kansen kregen op de eerste treffer van de middag, mocht FC Groningen zich de uitschakeling zelf aanrekenen. Niet alleen had de defensie Amoah onvoldoende gedekt bij de 0-1, maar ook het offensief na de Brabantse openingstreffer ontbeerde de kracht en het raffinement.

NAC bleef in het laatste half uur zonder al te veel problemen overeind. Vijf minuten voor tijd kwam er een einde aan de Brabantse onzekerheid. Csaba Fehér prikte de 2-0 binnen nadat de Groningse defensie onvoldoende ingreep bij een opportunistische actie van invaller Fouad Idabdelhay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen