Nagelsmann: 'VAR maakt de sport iets eerlijker'

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de zege van Duitsland op Denemarken. Hij ging ook kort in op de VAR, die in de achtste finale tussen de twee landen een hoofdrol speelde.

Duitsland
Duitsland
2 - 0
Denemarken
Denemarken

Duitsland won in de achtste finale met 2-0 van Denemarken. Kai Havertz opende de score vanaf elf meter in de tweede helft, Jamal Musiala zorgde voor de beslissing. Nagelsmann omschreef de wedstrijd bij de Duitse zender ZDF als 'chaotisch'. 'De eerste twintig minuten waren onze beste van het toernooi. We zetten goed druk en zorgden voor goede gegenpressing. Daarna was het iets minder en had je die onderbreking door het weer. Een wedstrijdonderbreking helpt nooit, maar je probeert hem wel goed te gebruiken.'

Vlak na rust dacht Denemarken op voorsprong te komen door een doelpunt van Joachim Andersen. De verdediger van Crystal Palace stond echter een teenlengte buitenspel en dus zette de VAR een streep door de goal. Niet veel later riep de VAR scheidsrechter Michael Oliver naar het scherm voor een handsbal van diezelfde Andersen. De bal ging op de stip en Duitsland kwam op voorsprong. 'VAR maakt de sport iets eerlijker', stelde Nagelsmann.

Duitsland heeft zich, na Zwitserland, als tweede land gekwalificieerd voor de kwartfinales. Daarin wacht Spanje of Georgië. De Duitsers liggen nog steeds op koers om het EK in eigen land te winnen. Toch zag Nagelsmann nog genoeg verbeterpunten tegen Denemarken. 'Er waren fases in de wedstrijd waarin niet alles top liep, dat gaat in je kop zitten. Dat is totaal niet nodig', analyseerde de bondscoach. 'We moeten geduldiger blijven, op momenten wachten en niet te snel risicovolle ballen geven. Dan kunnen we ons ook beter opstellen voor een counter.'