Nancy verliest, Lyon in vorm en Kluivert debuteert

RC Lens-AS Nancy 1-0Lens won voor het eerst en bezorgde koploper Nancy de eerste nederlaag. De ploeg van coach Jean-Pierre Papin won dankzij een benutte strafschop van Aruna Dindane. De Ivoriaan mocht aanleggen nadat Mickaël Chrétien tegenstander Vitorino Hilton onderuit had gehaald. Nancy blijft koploper met een voorsprong van één punt op Lyon.

FC Metz-Olympique Lyon 1-5
Lyon is op de weg terug. De regerend kampioen walste met 5-1 over de bezoekers heen. Karim Benzema was de uitblinker. Hij scoorde driemaal en zorgde daarmee voor de 0-3 ruststand. De Franse international scoorde eenmaal op aangeven van Hatem Ben Arfa en twee keer op assist van Sidney Govou. Ben Arfa en Juninho (vrije trap) maakten de overige goals namens Lyon, dat naar de tweede plaats klom.

Lille-Girondins Bordeaux 1-1
Patrick Kluivert debuteerde bij Lille. Maar als invaller maakte Oranje's topscorer aller tijden nog geen indruk. Ploeggenoot Yohan Cabaye had de score geopend, maar David Bellion zorgde er met zijn 1-1 voor dat Bordeaux de derde plaats in de Ligue 1 in bezit hield. Zelfs de rode kaart van Marouane Chamakh deerde Girondins niet.

Bekijk hier al onze video's