NEC aast op clean sheet tegen onklopbare Advocaat

● De onderlinge balans tussen NEC en AZ in Nijmegen is met slechts één doelpunt verschil in het voordeel van AZ. Beide ploegen slaagden erin tien keer te winnen in Nijmegen. De overige tien duels eindigden gelijk. NEC scoorde daarin met dertig doelpunten één keer minder dan AZ.

NEC aast op clean sheet tegen onklopbare Advocaat

● AZ is in Nijmegen nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen (W2, G3). In deze vijf wedstrijden kregen de Alkmaarders slechtst twee doelpunten om de oren.

● Onder trainer Dick Advocaat is AZ nog altijd ongeslagen, zowel in de Eredivisie, KNVB-beker als Europees gezien (W6, G3). De laatste nederlaag was op 6 oktober 2013 tegen FC Groningen (2-1) onder interim-trainer Martin Haar.

● NEC slaagde er in de laatste zeventien thuiswedstrijden op rij niet in om de nul te houden. Met uitwedstrijden in de Eredivisie meegerekend weet de ploeg uit Nijmegen al 26 opeenvolgende wedstrijden niet het doel schoon te houden.

● NEC is dit seizoen de enige ploeg in de Eredivisie die nog niet één keer de nul wist te houden.

● NEC heeft in de voorgaande veertien Eredivisiewedstrijden dit seizoen slechts één overwinning behaald. Nooit eerder in de historie van de Eredivisie behaalde NEC maar één zege uit de eerste veertien wedstrijden.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen