NEC heeft vervanger Cillessen binnen en bevestigt komst Van Gassel

Reacties

NEC heeft de komst van Stijn van Gassel (27) bevestigd. De Nijmegenaren presenteerden de nieuwe doelman woensdagavond. Van Gassel komt over van Excelsior en volgt de vertrokken Jasper Cillessen op.

NEC heeft vervanger Cillessen binnen en bevestigt komst Van Gassel

Door het vertrek van Cillessen, die een transfer naar Las Palmas afrondde, was er een vacante positie onder de lat bij NEC ontstaan. Van Gassel was, zoals VI eerder al meldde, een transfervrije optie, doordat zijn verbintenis bij degradant Excelsior was afgelopen. Daar heeft NEC nu van geprofiteerd.

De verwachting is dat Van Gassel in Nijmegen de strijd aan moet gaan met Robin Roefs. De 21-jarige keeper staat te boek als groot talent, maar verloor de concurrentiestrijd afgelopen seizoen van Cillessen. Toch kwam hij, mede door een blessure van de ex-international, nog tot negen wedstrijden. Nu gaat hij met Van Gassel bepalen wie onder de lat van NEC gaat staan.

Van Gassel tekent in De Goffert tot medio 2026, terwijl nog een optie voor een extra seizoen is toegevoegd. Daarmee komt een einde aan een periode van drie jaar bij Excelsior. Die tijdspanne werd overigens in mineur afgesloten, want de Kralingers degradeerden na de play-offs voor promotie en degradatie. Van Gassel blijft echter actief op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.