NEC klopt tiental PEC in slotfase en is van de nul af

NEC is van de nul af. De ploeg van Rogier Meijer won zaterdagavond in een slechte wedstrijd met 1-0 van PEC Zwolle door een laat doelpunt van Rober González. De Zwollenaren, die na een uur met tien man kwamen te staan, hebben na drie wedstrijden nog steeds geen punten.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

In de eerste helft kregen NEC en PEC allebei een goede kans. Na een half uur kreeg Davy van den Berg de ruimte om uit te halen in de zestien. De fijnbesnaarde middenvelder zag zijn poging op de lat eindigen. De povere thuisploeg kreeg op slag van rust een beste mogelijkheid via de Japanse combinatie. Een pienter passje van Kodai Sano bood Koki Ogawa een prima kans, de spits schoot veel te wild en de bal vloog meters naast.

Na de rust, waarin afscheid werd genomen van de naar FC Twente vertrokken rechtsachter Bart van Rooij, ontvouwde zich een wedstrijd waarin Sander van der Eijk voor wat broodnodige opschudding zorgde door PEC-keeperstrainer Diederik Boer met een rode kaart weg te sturen voor herhaaldelijk commentaar op de leiding. NEC kreeg langzaam het betere van het spel, en werd in het zadel geholpen door een tweede gele kaart voor PEC-linksback Thierry Lutonda voor een wat dommige overtreding.

Met elf tegen tien kon NEC de tegenstander achteruit drukken, maar de Nijmeegse formatie had in deze wedstrijd niet het vermogen om veel gevaar te stichten voor het doel van Jasper Schendelaar. Dat aanwinst Dylan Vente nu vooral werkloos in de middencirkel stond tot de spits tien minuten voor tijd uit zijn lijden werd verlost, werd voor lief genomen. Een punt was met tien man het hoogst haalbare, en het ideeëloze NEC maakte het de club uit Overijssel ook niet moeilijk.

Een spaarzame aanval van Nijmeegse zijde leidde een paar minuten tijd toch nog tot enorme opluchting. Invaller Thomas Ouwejan gaf een voorzet, Schendelaar kon pas laat reageren en Rober tikte alert binnen. Zodoende houdt NEC drie punten over aan een wedstrijd die de neutrale kijker zich niet lang zal heugen. NEC gaat volgende week op bezoek bij Fortuna Sittard, PEC krijgt provinciegenoot Heracles Almelo over de vloer.