NEC troeft Heerenveen af en versterkt zich met Önal

Reacties

Basar Önal vervolgt zijn carrière bij NEC. De negentienjarige aanvaller komt over van De Graafschap. Önal, die ook werd begeerd door SC Heerenveen, is de derde zomerse nieuweling bij de Nijmegenaren, die een transfersom van een miljoen euro betalen voor de Turkse jeugdinternational.

NEC troeft Heerenveen af en versterkt zich met Önal
© Pro Shots

NEC versterkte zich al met doelman Stijn van Gassel en aanvaller Luc Nieuwenhuijs. Sami Ouaissa, die in de winter werd aangetrokken en werd uitgeleend aan Roda JC Kerkrade, is dit seizoen tevens een nieuw gezicht. Naast hun komst aasde NEC op versterking in de voorhoede. Onder andere een spits en een vleugelspeler met diepgang staan op het verlanglijstje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor de laatste categorie komt Önal in aanmerking. De tiener doorliep de hele jeugdopleiding bij De Graafschap en brak bij de Superboeren door als prof. Afgelopen seizoen kwam hij tot negen goals en zes assists in 32 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Het contract van Önal liep nog tot medio 2025 door. Naast Heerenveen was er ook sluimerende interesse vanuit Turkije voor de aanvaller. In de winter hadden de Turkse topclubs Galatasaray en Besiktas nog belangstelling. Het wordt dus NEC voor Önal, waarbij De Graafschap een miljoen euro ontvangt, waarbij er tevens sprake is van een doorverkooppercentage.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer B. Önal
Meer over B. Önal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.