Nederlandse tandem vertolkt hoofdrol bij zege Antwerp

Tjaronn Chery en Vincent Janssen hebben Antwerp zondagmiddag aan een overwinning op Standard Luik geholpen. Beide Nederlanders stapten met een goal en een assist achter hun naam het veld af op De Bosuil.

Antwerp
Antwerp
3 - 0
Standard Luik

Antwerp begon met het nodige vertrouwen aan de wedstrijd na geen enkele nederlaag in de laatste zes competitiewedstrijden. De thuisploeg had het in de eerste helft vrij lastig met Standard, maar de wedstrijd werd vlak voor rust toch opengebroken. Dat gebeurde dankzij de genoemde Nederlanders. Uit een perfecte voorzet van Chery maakte Janssen de 1-0.

Bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Janssen gaf de bal mee aan Chery en laatstgenoemde bleef erg rustig. De 36-jarige aanvallende middenvelder maakte geroutineerd alweer zijn zevende competitiegoal van het seizoen. Chery was in de Jupiler Pro League dit seizoen ook al goed voor drie assists. Bij Vincent Janssen staat de teller in de competitie inmiddels op vier goals en zes assists.

Toen Janssen net als Gyrano Kerk was gewisseld, zorgde Jacob Ondrejka diep in de extra tijd met de 3-0 voor het slotakkoord. Antwerp is met de overwinning Club Brugge weer voorbijgegaan en staat tweede. Jairo Riedewald ontbrak vanwege een blessure bij de thuisploeg.