Neefjes kronen zich tot jongste doelpuntenmakers ooit voor Barça Atletic

Reacties

La Masia staat bekend om een haast doorlopende stroom van voetbaltalent. Afgelopen weekend lieten de volgende jonkies van zich horen. Neefjes Toni en Guille Fernández (allebei 16) werden de jongste doelpuntenmakers ooit voor Barça Atletic, het B-elftal van de topclub.

Neefjes kronen zich tot jongste doelpuntenmakers ooit voor Barça Atletic
© Screenshot: X/@footballespana_

De Catalaanse voetbalschool is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het een aantal jaar lastig was voor talenten om door te breken in het eerste elftal, kleurt met Lamine Yamal, Gavi, Fermín Lopez en Álejandro Balde nu een nieuwe generatie het eerste elftal.

Ondertussen dienen zich in het tweede elftal de volgende talenten alweer aan. Zaterdag won Barça Atletic zijn eerste wedstrijd dit seizoen (3-0). Na afloop ging het echter meer over die twee doelpuntenmakers. Guille Fernández had zich kunnen kronen tot jongste doelpuntenmaker ooit voor het B-elftal, ware het niet dat zijn één maand jongere neefje Toni vier minuten eerder scoorde.

Met name het doelpunt van Toni was oogstrelend. Na een snelle een-twee, rondde de spits het stijlvol af met een omhaal.

De neefjes kwamen in 2018 over van stadsgenoot Espanyol en sloten aan in de onder twaalf van La Masia. Sindsdien gaat het hard met de twee. Toni is een linksbenige aanvaller die op alle posities voorin uit de voeten kan. Guille, een rechtspoot, onderscheidt zich op het middenveld voornamelijk vanwege zijn fysieke kracht.

Zelfde achternaam
Voluit heten de twee Fernández Casino. Dubbele achternamen zijn in Spanje gebruikelijk. Kinderen krijgen de achternaam van zowel de vader als de moeder. Dat de neefjes precies dezelfde achternaam hebben, is dus weer opvallend. Hun vaders zijn broers, en zij trouwden met hun moeders, die ook zusjes zijn.

De twee groeiden op in het zuiden van Barcelona. Net onder het stadion waar de club nu tijdelijk speelt, trapten ze samen voor het eerst tegen een bal. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en nu lijken ze samen hard op weg naar het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona II
Meer over Barcelona II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.