Neuer viert zege op Bayern met Kahn-imitatie

Schalke 04 won zaterdag met 1-0 bij Bayern München. Direct na het eindsignaal eiste Schalke-doelman Manuel Neuer alle aandacht op tussen de feestvierende Königsblauen.

Vlak voor het laatste fluitsignaal moest Neuer nog de bal over zijn doel tikken na een uithaal van Hamit Altintop. Twee tellen later maakte scheidsrechter Helmut Fandel een einde aan het duel, waarna de keeper in een ziedend tempo naar een hoekvlag spurtte. Daar liet hij zich op zijn rug vallen. Hij trok de hoekvlag uit het gras, juichte enkele malen met de stok in zijn handen, stond op en smeet de hoekvlag tegen het gras.

Neuer deed dat niet zomaar. De 23-jarige doelman is een echte Schalke-fan en hij zag ooit een andere keeper dezelfde actie maken: Oliver Kahn. De doelman van Bayern München vierde op die wijze het kampioenschap van 2001, dat destijds in de laatste minuut in handen van de club uit Beieren kwam ten koste van Schalke 04. Terwijl de supporters van de toenmalige ploeg van coach Huub Stevens de titel binnen dachten te hebben en feestvierden op het veld, zagen ze op het scorebord dat Bayern in blessuretijd alsnog had gewonnen bij Hamburger SV. 'Het was een spontane actie, die niet tegen Bayern gericht was, maar bedoeld was voor onze fans', legde Neuer zijn actie in München uit. 'Ik was zo waanzinnig blij met deze zege. En in deze euforie kwam die scène weer in me op. Ik heb zelf in 2001 in het Parkstadion op het veld gestaan en met de club geleden. Dat waren moeilijke minuten. Misschien is de winst van vandaag een kleine genoegdoening, ook voor onze fans.'