'Newcastle gaat flink cashen met Feyenoord-huurling Minteh'

Reacties

Het jaar in de Eredivisie bij Feyenoord heeft aanvaller Yankuba Minteh goed gedaan. Werkgever Newcastle United stalde de Gambiaan een seizoen in Rotterdam-Zuid en lijkt daar flink van te gaan profiteren.

'Newcastle gaat flink cashen met Feyenoord-huurling Minteh'
© Pro Shots

Minteh werd vorig jaar door Newcastle voor zo'n acht miljoen euro gekocht, dat bedrag gaat de club mogelijk verzesvoudigen. De regionale krant The Chronicle sprak met de zaakwaarnemer van Minteh, die het heeft over een persoonlijk akkoord met een nog onbekende club.

In totaal speelde Minteh 37 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 11 doelpunten maakte en 6 assists afleverde. Die cijfers zijn ook buiten de Eredivisie opgevallen, want de naam van Minteh werd genoemd bij clubs als Olympique Marseille, Borussia Dortmund, AS Roma en Everton. Eerder deze maand werd Liverpool ook toegevoegd aan het rijtje geïnteresseerde clubs. Dat zou voor Minteh een hereniging met Arne Slot betekenen.

Inmiddels heeft de zaakwaarnemer van Minteh bevestigd dat Newcastle wil overgaan tot een verkoop als er een goed bod wordt gedaan op de Afrikaan. De club moet spelers verkopen om binnen de financiële kaders van de Premier League te blijven. In Newcastle wordt gesproken over een prijskaartje van 47 miljoen euro en daar schrikken enkele clubs niet van.

'Ik kan bevestigen dat we met enkele clubs in contact zijn geraakt en we hebben een persoonlijk akkoord bereikt met een van die clubs. De bal ligt nu dus bij Newcastle', aldus belangenbehartiger Bakary Bojang. Mocht het tot een verkoop komen, heeft Minteh geen enkele officiële wedstrijd gespeeld voor Newcastle. Hij werd vorig jaar overgenomen van het Deense Odense BK.

In onderstaand artikel geeft directeur Dennis te Kloese een inkijkje in de werkwijze van Newcastle United en het verhuren van Minteh

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.