Nijhuis legt uit waarom Bochniewicz geen rood, maar geel kreeg

Reacties

Bas Nijhuis en Pawel Bochniewicz hebben teruggeblikt op het moment rondom de rode kaart tijdens het duel tussen Ajax en SC Heerenveen. De twee hoofdrolspelers zijn het met elkaar eens over wat er tijdens het moment gebeurde en de arbiter gaf aan waarom hij geen rood, maar geel trok.

Nijhuis legt uit waarom Bochniewicz geen rood, maar geel kreeg
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'In de situatie zie je inderdaad dat de aanval van Ajax komt en op dat moment komt de verdediger in. Hij speelt de bal weg, maar naar mijn mening raakt hij ook de speler. Op dat moment moet je een fotomoment maken en dan denk ik: hij gaat richting de goal, dus het is een doorgebroken speler. Toen dacht ik, waar gaat hij heen? En dat was naar de goal. Toen gaf ik hem een rode kaart', begon Nijhuis bij ESPN.

Nijhuis werd hierna door Jeroen Manschot - de VAR van dienst - naar de kant geroepen. Die wees de arbiter op een andere factor: de richting waar de bal naartoe ging. 'De bal en speler worden geraakt, maar het feit dat de bal naar buiten wordt gespeeld, speelt ook een rol. Het is dat die naar buiten wordt gespeeld en dat er dan geen directe scoringskans wordt ontnomen. Toen was het duidelijk dat het geen rode, maar een gele kaart moest zijn', besloot Nijhuis. Zijn uitleg werd door analist Marciano Vink als 'duidelijk' bestempeld.

Bochniewicz
Ook Bochniewicz werd naar de situatie gevraagd. 'Ik ging voor de tackle en ik wist dat ik de bal zou gaan raken. Toen wist ik al; dit wordt geen rood. Misschien wel een overtreding, maar ik ging voor de bal en die raakte ik. Ik had niet gedacht dat ik eruit gestuurd zou gaan worden, maar ik zou de beelden misschien nog eens moeten bekijken. Soms is je perspectief vanuit het veld anders dan wanneer je het op beeld ziet', besloot de hoofdrolspeler met een knipoog. Mika Godts, die ook betrokken was bij het moment, reageerde ook al op het moment.

Poll Verdiende Bochniewicz een rode kaart?
  • Ja
  • Nee

De Eredivisie-start van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.