'Nog geen acute problemen voor Everton na afgeketste overname'

Reacties

De overname van Everton door de Amerikaanse investeringspartij 777 Partners gaat er niet van komen, zo meldt de club op zijn website. Volgens Engelse media betekent dit niet dat The Toffees in financieel zwaar weer gaan komen.

'Nog geen acute problemen voor Everton na afgeketste overname'
© Pro Shots

Op 15 september 2023 communiceerde Everton dat 777 Partners een overeenkomst had gesloten om het meerderheidsaandeel (94.1%) van Blue Heaven Holdings - onder leiding van Farhad Moshiri over te nemen. Een officiële bevestiging bleef maar uit en de deadline van de overname stond op 1 juni. Everton meldt zaterdag dat het feest niet doorgaat.

Dat de overname is afgeketst, betekent niet dat Everton stopt met zoeken naar een nieuwe eigenaar. 'Alle opties voor het toekomstige eigenaarschap van de club worden onderzocht', klinkt het.

Op het eerste oog lijkt het een flinke klap voor Everton, maar zij zullen nog niet in de problemen komen. Volgens Liverpool Echo heeft de nummer vijftien van het afgelopen Premier League-seizoen geen cashflow problemen voor de korte termijn en kan de komende transferperiode daarnaast een extra financiële uitweg bieden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.