Noodgedwongen pensioen dreigt voor Sevilla-boegbeeld Jesús Navas

Reacties

Het moment dat Sevilla-boegbeeld Jesús Navas stopt met voetballen, komt steeds dichterbij. De 38-jarige Spanjaard kampt met een chronische heupblessure en zou moeite hebben om zijn contract uit te dienen.

Noodgedwongen pensioen dreigt voor Sevilla-boegbeeld Jesús Navas
© Pro Shots

Afgelopen weekend gaf Navas toe dat hij al vier jaar last heeft van zijn heup. Hoewel hij zich blijft inzetten voor Sevilla. In mei tekende de routinier een nieuw contract tot eind december. Vervolgens zal hij als niet-voetballer actief blijven bij de club.

Maar het is lastig om het tot december vol te houden, gaf Navas toe. Zijn coach, Xavier García Pimienta, hoopt tot het eind op hem te kunnen rekenen, maar geeft bij Mundo Deportivo aan het te begrijpen als Navas' voetbalpensioen eerder komt.

'Hij heeft het recht verdiend om over zijn eigen toekomst te beslissen, wij moeten dat respecteren. Hij zou het liefst spelen tot hij 45 is, maar dit gaat om zijn gezondheid. Hij doet zijn best. Het gaat niet goed met de club en hij wil helpen. Hij heeft die deadline gesteld, hij wilde het nog zes maanden uithouden. Maar als hij morgen stopt, stopt hij morgen.'

In twee periodes bij Sevilla kwam de rechtsback, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan, tot liefst 692 optredens. Daarin was hij goed voor 38 doelpunten en 119 assists, afgelopen weekend kroonde hij zich nog tot oudste doelpuntenmaker van de club. Tussendoor speelde hij vier jaar voor Manchester City. In zijn uitpuilende prijzenkast prijken onder andere een wereldtitel, twee Europese titels, een Premier League-bokaal en vier Europa League's.

Spelersprofiel

Jesús Navas


Geboortedatum:
21 november 1985
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Los Palacios y Villafranca
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,72 m
Gewicht:
60 kg
Huidige club:
Sevilla
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.