Olympique Lyon klimt na zege naar koppositie

Olympique Lyon is terug aan kop in de Franse Ligue 1. De regerend landskampioen won met 2-0 van het sterk gestarte Toulouse.

Mickaël Essien opende vlak na rust de score. De middenvelder sloeg toe toen Lyon op zes meter van het doel van Toulouse een indirecte vrije trap kreeg na een terugspeelbal. Essien schoot raak ondanks de muur op de doellijn.

Het duel werd daarna pas interessant. Voor de pauze stelden de ploegen teleur door geen enkele kans te creëren. Na de 1-0 moest Toulouse op jacht gaan naar de gelijkmaker. Lyon bleef ondanks heftig aandringen overeind.

In blessuretijd werd het zelfs nog 2-0. Uit de counter bediende Nilmar invaller Florent Malouda, die van dichtbij scoorde. Zelfs daarna kreeg Toulouse nog twee goede kansen, maar een doelpunt voor de thuisploeg bleef uit.