Olympische Sparta-show in Bordeaux geeft Japan swingende start

Reacties

De voortekenen waren al goed, maar Japan is ook daadwerkelijk met een vliegende start aan de Olympische Spelen begonnen. Paraguay werd van het veld geveegd. Met dank aan de Sparta-afvaardiging.

Olympische Sparta-show in Bordeaux geeft Japan swingende start
© Pro Shots
Japan O23
Japan O23
5 - 0
Paraguay O23
Paraguay O23

In aanloop naar de start van het toernooi in Frankrijk liet Japan zich al van de beste kant zien. Gastland Frankrijk, een van de topfavorieten voor de eindzege, werd op een gelijkspel (1-1) gehouden. Dat zorgde voor vertrouwen, bleek woensdagavond in Bordeaux.

Hoewel de Spelen in Parijs plaatsvinden, wordt het voetbaltoernooi over Frankrijk verspreid afgewerkt. Japan mocht dus naar het Matmut Atlantique, te Bordeaux. Dat deed het met twee bekende Spartanen in de selectie: de inmiddels bij Lommel SK teruggekeerde Koki Saito en Shunsuke Mito. En juist dat duo bekleedde de hoofdrol, bleek later.

Mito was de man die de score opende. De spits had nog geen twintig minuten nodig om toe te slaan. Even later kreeg de Paraguayaan Wilder Viera een rode kaart, waardoor Japan de wind in de zeilen had. Toch duurde het tot de tweede helft voor het verschil verder gemaakt werd.

Wederom was het, na ruim een uur spelen, Mito die bejubeld werd. Op aangeven van nota bene Saito verdubbelde hij de voorsprong. Saito gaf meteen daarna nog een assist, op de treffer van Rihito Yamamoto. Shota Fujio zorgde met twee late treffers nog voor de kersen op de taart (5-0). Daardoor lag het duel in een plooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.