Omgba trekt zich los van NAC, dat fooi overhoudt van recordbedrag

Reacties

Aimé Omgba heeft zijn transfer naar AA Gent te pakken. NAC Breda is akkoord gegaan met een flink gekrompen transfersom en is de grote verliezer van een lange soap.

Omgba trekt zich los van NAC, dat fooi overhoudt van recordbedrag
© Pro Shots

Anderhalve maand geleden werd de champagne nog ontkurkt in het Rat Verlegh Stadion. NAC kwam tot een akkoord met de Belgische club over een transfer van Omgba. Het bleek een recordtransfer: bij 3,4 miljoen euro stokte de teller. De kassa rinkelde.

Tot de medische keuring. Op basis van ontbindende voorwaarden kon Gent onder de transfer uit, omdat er een kleinigheid in de knie van de speler geconstateerd werd. Een vervelende oorlog tussen alle partijen volgde. Omgba haalde uit naar de clubleiding, NAC zette hem naar de beloften en Gent speelde als derde partij een schimmig spel, waarbij gekke capriolen werden uitgehaald en beloften niet nagekomen. Zo deed de club aanbiedingen, zonder ze uiteindelijk op papier door te zetten.

Afgelopen week leidde dat schouwspel tot een arbitragezaak. Omgba wilde dat zijn contract per direct ontbonden werd. Dat gebeurde niet, maar de speler liep in Zeist wel als winnaar de rechtszaal uit. Zijn gelichte optie werd namelijk door een faliekante blunder van NAC als ongeldig verklaard, waardoor zijn marktwaarde drastisch kelderde.

NAC neemt nu genoegen met een bedrag dat zeker twee miljoen onder de aanvankelijke verkoopprijs ligt. Wel is er een doorverkooppercentage van tien procent toegevoegd aan de deal. Omgba is dit keer de medische keuring al glansrijk doorgekomen. Daardoor vertrekt hij naar Gent en tekent hij voor vier seizoenen bij de Buffalo’s.

NAC blijft als morele verliezer achter, al heeft het alsnog flink gecasht voor een speler die anderhalf jaar geleden pas zijn eerste profcontract tekende.

Alle transfers in de Seizoengids 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.

Spelersprofiel

Omgba


Geboortedatum:
22 oktober 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Leiden
Nationaliteit
Nederland
Huidige club:
Gent
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Omgba
Meer over Omgba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.