Omgba niet transfervrij weg bij NAC, maar contractoptie wel ongeldig

Reacties

NAC Breda heeft een tegenvaller te verwerken gekregen in de zaak Aimé Omgba. De club dacht een rechtsgeldige optie te hebben gelicht in de verbintenis van de geboren Leidenaar waardoor hij tot 2026 zou vastliggen. De arbitragecommissie stelde de middenvelder in het gelijk, waardoor de verbintenis in de komende zomer al afloopt.

Omgba niet transfervrij weg bij NAC, maar contractoptie wel ongeldig
© Pro Shots

Het goede nieuws voor de Eredivisionist is dat de andere eis van kamp Omgba niet toegekend is. De middenvelder wilde het contract laten ontbinden vanwege een verstoorde arbeidsrelatie, maar die eis is niet toegekend door de arbitragecommissie. De kans op een vertrek is echter wel veel groter, omdat Omgba anders na dit seizoen transfervrij de deur uitloopt.

Het was sowieso een slechte zomer voor NAC wat Omgba betreft. De 21-jarige voetballer leek voor een miljoenenbedrag op weg naar Gent, maar die deal klapte en plots stonden beide partijen lijnrecht tegenover elkaar. Omgba meldde zich vervolgens ziek, om niet veel later in de jeugdopleiding van NAC zijn conditie op peil te houden.

Omgba moet vóór 4 september zijn transfer afronden als hij alsnog naar België zou willen verkassen: Gent heeft in elk geval nog interesse, zo bleek tijdens de zitting donderdagavond. Hoewel de transferdeadline bij onze zuiderburen op 6 september ligt, is het voor clubs die Europees voetbal spelen tot 4 september mogelijk de selecties te registreren.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Omgba
Meer over Omgba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.