Ondanks rits nieuwelingen wil Luis Enrique nog meer aankopen bij PSG

Reacties

De selectie van Paris Saint-Germain puilt al uit, maar als het aan trainer Luis Enrique ligt komen er nog meer versterkingen bij. Dat liet de Spaanse coach weten tijdens een persconferentie in Japan.

Ondanks rits nieuwelingen wil Luis Enrique nog meer aankopen bij PSG
© Pro Shots

Luis Enrique is ter voorbereiding op het nieuwe seizoen neergestreken in Japan, waar hij tijdens een persconferentie inging op de transferperikelen van de Parijzenaars.

Want wat Luis Enrique betreft blijft het niet bij Manuel Ugarte (60 miljoen, Sporting Lissabon), Milan Skriniar (transfervrij van Internazionale), Lucas Hernández (45 miljoen van Bayern München), Kang-In Lee (22 miljoen van Real Mallorca) en jongeling Cher Ndour (transfervrij van Benfica). Xavi Simons, die door PSG na het terugkopen van PSV direct weer verhuurd is aan RB Leipzig, is in dat lijstje nog niet eens meegenomen.

'Na twee weken trainen is mijn eerste indruk heel goed', aldus Luis Enrique. 'Niet alleen omdat de faciliteiten zo goed zijn, maar ook vanwege de kwaliteit van de spelers. Toch moet deze selectie nog verder versterkt worden', zo liet hij optekenen.

Tegenover de komst van al die nieuwelingen stond het vertrek van grote namen als Lionel Messi (naar Inter Miami) en Sergio Ramos (transfervrij). Bovendien vonden jongelingen El Chadaille Bitshiabu (RB Leipzig, 15 miljoen) en Junior Dina Ebimbe (Eintracht Frankfurt, 6,5 miljoen) in Duitsland een nieuwe uitdaging.

'Er moeten inderdaad ook nog spelers vertrekken', vervolgde Luis Enrique, die daarmee waarschijnlijk doelde spelers als Julian Draxler, Georginio Wijnaldum en Leandro Paredes. Dergelijke namen zullen na vorig seizoen te zijn verhuurd bij het nieuwe PSG weinig aan spelen toekomen.

Nieuwelingen of niet, zonder superster Kylian Mbappé, zal PSG oefenen tegen achtereenvolgens het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, Cerezo Osaka, Internazionale en in Zuid-Korea tegen Jeonbuk Motors. Op 13 augustus wacht in de Ligue 1 dan Lorient als opponent. En het zou zomaar kunnen dat de selectie dan nog veel verder gerenoveerd is.

Ondertussen houdt de toekomst van Kylian Mbappé nog altijd in zijn greep. Een achtergrondverhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.