Ondanks verlies in Goffert maakt Vitesse nog kans

NEC is zo goed als zeker van een plaats in de play-offs om een UEFA Cup-ticket na de 1-0 zege op rivaal Vitesse, dat desondanks de hoop niet hoeft op te geven.

Ondanks verlies in Goffert maakt Vitesse nog kans

Vitesse-trainer Aad de Mos had vorige week gesproken van een halve finale. Maar de hoge inzet was zijn ploeg blijkbaar ontgaan. De Arnhemmers mochten in De Goffert geen aanspraak maken op een positief resultaat.

Het was NEC dat beter voor de dag kwam en daar na een half uur de beloning voor incasseerde. Met een individuele actie legde Muslu Nalbantoglu de basis voor de verdiende openingstreffer van Krisztian Vadocz. Ondanks kansen bleek er niet meer in het verschiet te liggen voor het sterke NEC.

NEC kon in de tweede helft de vorm niet vasthouden. De ploeg van Mario Been was counterend gevaarlijk. Reddingen van Piet Velthuizen hielden Vitesse overeind, zoals aan de andere kant Gábor Babos zijn doel schoon hield en zo de overwinning veiligstelde.

Mogelijk treffen de Gelderse rivalen elkaar nog in de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Op basis van de huidige stand - met bekerfinalisten Feyenoord en Roda JC op plaats zes en acht - kan ook de tiende plaats uitkomst bieden. Vitesse heeft als nummer elf daar nog uitzicht op.

Bekijk hier al onze video's