Ongekend: deze 22 spelers van Chelsea zitten níét in de selectie van Chelsea

Reacties

De selectie van Chelsea voor de Premier League-wedstrijd tegen Manchester City bevat zondagmiddag twintig spelers. Daarmee hebben de Londenaren een unicum te pakken: meer dan de helft van de A-selectie is niet vertegenwoordigd.

Ongekend: deze 22 spelers van Chelsea zitten níét in de selectie van Chelsea
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Volgens de website van The Blues zijn er momenteel namelijk 42(!) spelers die zich tot de A-kern van de club mogen rekenen. Dat betekent dus dat er 22 spelers buitenspel staan in deze eerste speelronde. Daaronder vier keepers: Marcus Bettinelli, Djordje Petrovic, Lucas Bergström en Kepa Arrizabalaga hebben geen plek in de selectie.

Hetzelfde geldt voor zes verdedigers. Bashir Humphreys, Josh Acheampong, Reece James, Ben Chilwell, Trevoh Chalobah en Axel Disasi hebben een avondje vrijaf gekregen. De absentie van James is overigens wel te verklaren door een blessure. In de twee linies ervoor – niet van iedereen is duidelijk te classificeren of hij middenvelder of aanvaller is - zijn er nog twaalf spelers die manager Enzo Maresca niet wenst te gebruiken.

De betrokkenen: Carney Chukwuemeka, Conor Gallagher, Casare Casadei, Omari Kellyman, Tino Anjorin, Raheem Sterling, Tyrique George, Deivid Washington, Angelo Gabriel, Armando Broja, David Fofana en Romelu Lukaku. Voor meerdere spelers wordt volgens de Britse pers nog onderdak gezocht in de laatste twee weken van de transfermarkt. Manager Maresca merkte vrijdag al droogjes op dat het suboptimaal werken is met een selectie waaruit je bijna vier elftallen kunt formeren.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.