Ongeloof bij volgende PSV-opponent na werelddoelpunt van Debast

Reacties

De Belg Zeno Debast beleefde dinsdagavond in het shirt van Sporting Portugal een droomdebuut in de Champions League. De verdediger schoot tot verbazing van zijn trainer Rúben Amorim op fabelachtige wijze de 2-0 binnen.

Ongeloof bij volgende PSV-opponent na werelddoelpunt van Debast
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
2 - 0
Lille
Lille

De twintigjarige Debast maakte deze zomer de overstap van Anderlecht naar Sporting en maakte tegen OSC Lille zijn debuut in de Champions League. Zijn eerste optreden in het miljardenbal kreeg extra glans door een geweldige uithaal: na 65 minuten poeierde de Rode Duivel de 2-0 binnen voor zijn nieuwe club, tegenstander van PSV in de Champions League. Op 1 oktober treden de Portugezen aan in Eindhoven.

Voor Debast was het ook direct zijn eerste profgoal, nadat hij eerder 96 officiële duels voor Anderlecht speelde. 'Ik weet echt niet wat ik moet zeggen', vertelde de dertienvoudig international tegen Portugese media. 'Ik heb er geen woorden voor. Ik heb de goal niet eens gevierd. Ik rende gewoon over het veld. Natuurlijk ben ik heel blij.'

Het doelpunt is een welkome opsteker voor de jonge Belg, die een lastige start kende bij Sporting. 'Maar het team, de coach en de fans steunen mij. Ik geloofde er de hele tijd in en werk aan mezelf. Nu moet ik blijven verbeteren om zo veel mogelijk minuten te maken', aldus Debast.

Sporting-coach Amorim kon bijna niet geloven hoe de verdediger scoorde. 'Wat betreft het doelpunt van Debast… Daar zijn weinig woorden voor, het was een geweldig doelpunt. Ik was in eerste instantie boos vanwege zijn beslissing om te schieten, maar de beste goals worden gescoord op deze manier. Wanneer je ze het minst verwacht. Als er iemand was die een doelpunt nodig had en een prestatie als deze, dan was het Zeno.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.