'Ongelukkig voor Hancko, hij moest wel een overtreding maken'

Reacties

Het wordt David Hancko in eigen land niet aangerekend dat hij woensdag in de fout ging bij de tegengoal van Slowakije. Zeker niet omdat de Feyenoorder en zijn teamgenoten zich plaatsten voor de achtste finales.

'Ongelukkig voor Hancko, hij moest wel een overtreding maken'
Slowakije
Slowakije
1 - 1
Roemenië
Roemenië

Op de rand van het strafschopgebied maakte Hancko een overtreding op Ianis Hagi. Na een VAR-check werd een penalty gegeven, benut door voormalig Ajacied Razvan Marin.

De penalty bepaalde de eindstand, die analyticus Adam Nemec van TV Noviny al had voorspeld. 'Ik durf er mijn lever op te wedden dat het 1-1 wordt en iedereen blij zal zijn', zei de oud-spits van de nationale ploeg vooraf.

Maar bondscoach Francesco Calzona ontkende, net als collega Eduard Iordanescu, dat er sprake was van een salonremise zodat beide landen zouden doorgaan. 'We wilden van begin tot eind winnen', zei hij na feestjes aan beide zijdes. "En Roemenië ook, want dat zou honderd procent zeker groepswinst garanderen.'

Calzona plaatste de prestatie van Slowakije in perspectief. 'Het betekende veel voor mij want ik weet waar we vandaan komen. Eerst stonden we rond de 55ste plek op de FIFA-ranking. Nu spelen we, voor zover ik weet, tegen een tegenstander van wereldklasse.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
3
1
1
1
4-3
+1
4
2
België
3
1
1
1
2-1
+1
4
3
Slowakije
3
1
1
1
3-3
0
4
4
Oekraïne
3
1
1
1
2-4
-2
4
* Actueel tot en met 27 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Slowakije
Meer over Slowakije
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer D. Hancko
Meer over D. Hancko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.