Ooit veelbelovende Jovic krijgt bij Milan volgende dreun te verwerken

Reacties

Luka Jovic kan de Champions League uit zijn hoofd zetten. AC Milan-coach Paulo Fonseca heeft besloten de Serviër niet nodig te hebben. Het is voor de 26-jarige spits de zoveelste klap in zijn carrière.

Ooit veelbelovende Jovic krijgt bij Milan volgende dreun te verwerken
© Pro Shots

Jovic begon het Serie A-seizoen nog in de basis tegen Torino, maar speelde sindsdien slechts vier minuten. AC Milan is sowieso niet heel lekker begonnen en staat met twee punten uit drie wedstrijden op de veertiende plek. Afgelopen seizoen kwam Jovic in zijn eerste jaar bij de Rossoneri tot zes doelpunten in 23 Serie A-duels.

De uitsluiting van de Champions League is een volgende dreun voor Jovic, die ooit een grote toekomst werd toegedicht. Na een goed seizoen bij Eintracht Frankfurt waarin hij 27 keer scoorde, sloeg Real Madrid in 2021 voor 63 miljoen euro toe. In Spanje kwam Jovic nooit uit de verf en na drie goals in 51 duels, hadden de Madrilenen genoeg gezien. Na eerst een nieuwe huurperiode bij Eintracht, vertrok hij gratis uit het Santiago Bernabéu naar Fiorentina.

In de zomer van 2023 verkaste Jovic naar AC Milan, waar hij in de punt van de aanval de concurrentie met Olivier Giroud aan moest gaan. Deze zomer zag hij zijn Franse concurrent vertrekken, maar kwamen met Álvaro Morata en Tammy Abraham liefst twee nieuwe concurrenten naar Milaan. Zij krijgen nu de voorkeur boven Jovic in de selectie voor de Champions League. Ook Divock Origi heeft de selectie niet gehaald.

Vos
Ook Silvano Vos, die Milan onlangs overnam van Ajax, zal geen minuten in de Champions League maken. Ook hij is niet ingeschreven. Tijjani Reijnders maakt wel deel uit van de A-lijst.

Spelersprofiel

L. Jović


Geboortedatum:
23 december 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Loznica
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
AC Milan
Nationaal team:
Servië
Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
Parma
3
1
1
1
4-4
0
4
13
Lecce
4
1
1
2
1-6
-5
4
14
Fiorentina
4
0
3
1
5-6
-1
3
15
AS Roma
4
0
3
1
2-3
-1
3
16
Bologna
4
0
3
1
4-7
-3
3
* Actueel tot en met 15 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer L. Jović
Meer over L. Jović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.