Ook komend seizoen gratis tickets bij Fortuna Düsseldorf na geslaagd project

Reacties

Ook komend seizoen kunnen voetballiefhebbers zonder voor een ticket te hoeven betalen naar wedstrijden van Fortuna Düsseldorf. De nummer drie van het vorige 2. Bundesliga-seizoen begon een jaar geleden met gratis maken van wedstrijden en spreekt van een geslaagd experiment.

Ook komend seizoen gratis tickets bij Fortuna Düsseldorf na geslaagd project
© Pro Shots

In het seizoen 2023/24 waren er drie wedstrijden gratis voor publiek. Dat wordt er in het seizoen 2024/25 één meer. Het gaat om de thuiswedstrijden die de club uit Düsseldorf tegen HSV (speelronde 8), SV Elversberg (speelronde 13), Darmstadt 98 (speelronde 18) en Preußen Münster (speelronde 28) speelt.

De reden voor het doortrekken van het ‘Fortuna voor iedereen’ project, is omdat het volgens de Duitse club succesvol is gebleken. De inkomsten van de verkoop van seizoenkaarten steeg namelijk met negentien procent. 'Het aantal wedstrijden dat we kiezen is een balans tussen ons doel om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot onze wedstrijden en tegelijkertijd een ploeg op het veld te brengen die competitief is', aldus Alexander Jobst, directeur van Fortuna.

Helaas voor Fortuna speelt het komend seizoen voor de vijfde voetbaljaargang op rij op het tweede niveau in Duitsland. In de play-offs ging het mis tegen VfL Bochum. Het bijzondere van dit tweeluik was dat Fortuna het heenduel nog met 0-3 van Bochum won. De return eindigde echter in hetzelfde resultaat waarna Bochum met strafschoppen won.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.