'Ook met een pistool is Haaland niet tegen te houden'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is dolgelukkig dat hij elke week een beroep kan doen op topschutter Erling Haaland. De Noor is niet te houden.

'Ook met een pistool is Haaland niet tegen te houden'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Zaterdag maakte Haaland alweer zijn tweede hattrick van het seizoen. Ook Konstantinos Mavropanos en Maximilian Kilman van West Ham United konden de spits niet bijbenen. Guardiola denkt dat er geen enkele centrumverdediger ter wereld is, die Haaland aankan. 'Hij is niet af te stoppen. Geen enkele centrale verdediger gaat dat lukken, ook niet met een pistool op zak. Hij is gewoon te sterk', analyseerde Guardiola na de wedstrijd.

De tactiek van Man City is afgesteld op Haaland, gaf Guardiola toe bij Match of the Day. 'We kunnen hem alleen maar beter en beter laten spelen en hem zoveel mogelijk de bal geven in het strafschopgebied. Ik heb er geen woorden voor.'

Haaland zelf kon natuurlijk alleen maar lachen na het duel met West Ham. Zeker toen Oasis ter sprake kwam. De bekende band uit Manchester gaat na vijftien jaar weer optreden, de reünieconcerten waren binnen twaalf uur uitverkocht. Haaland viste achter het net, maar heeft een troefkaart achter de hand. 'Misschien moet ik ze allebei maar even bellen', doelde de spits bij Sky Sports op de broers Noel en Liam Gallagher. Het duo leefde jarenlang in onmin met elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.