Ook tweede Højlund-tweelingbroer maakt transfer naar Duitsland

Reacties

Emil Højlund heeft voor Schalke 04 getekend. De gevallen Duitse grootmacht heeft dinsdag bekendgemaakt dat de negentienjarige aanvaller overkomt van FC Kopenhagen en voor vier jaar heeft getekend in de Veltins-Arena.

Ook tweede Højlund-tweelingbroer maakt transfer naar Duitsland
© Pro Shots

Daarmee is hij de tweede broer van Manchester United-ster Rasmus die deze maand een transfer naar Duitsland maakt. Ook Oscar Højlund – Emils tweelingbroer - verliet Kopenhagen, de debuutclub van elke telg van het voetballende broedertrio, de middenvelder toog naar Frankfurt. Aanvaller Emil heeft nu dus een niveautje lager getekend, bij de nummer tien van de laatste editie van de Tweede Bundesliga.

'Met Emil strikken we een getalenteerde aanvaller met een interessant profiel. Hij is een meevoetballende spits met goede loopacties, die ballen ook vast kan houden. Fysiek ziet het er bij hem, hoe jong hij ook is, zeer goed uit. Emil heeft in gesprekken de duidelijke wil kenbaar gemaakt om zich bij Schalke stap voor stap verder te ontwikkelen', aldus een blije Marc Wilmots, de technisch directeur in Gelsenkirchen.

Over de transfersom worden geen mededelingen gedaan, maar wie de financiële situatie van Schalke kent, weet dat het nooit een heel hoog bedrag kan zijn. Sky Deutschland treedt ook niet in detail maar spreekt wel van een bedrag dat 'duidelijk onder de vijf ton' ligt.

De oudste en bekendste van de broers, Rasmus, heeft er bij zijn club Manchester United een concurrent van formaat bij. Lees hier een portret over Joshua Zirkzee:

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer FC Kopenhagen
Meer over FC Kopenhagen
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Meer E. Højlund
Meer over E. Højlund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.