Ook vernieuwd Vitesse frustreert Bosz' Leverkusen

Vitesse heeft Bayer Leverkusen zondag in een oefenwedstrijd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Een tegenvaller voor Peter Bosz, die zijn Duitse ploeg eerder vandaag met 4-3 zag verliezen van Heracles Almelo.

Tegen Vitesse koos Bosz voor elf andere namen, onder wie Daley Sinkgraven en sterspeler Kai Havertz. Bij Vitesse waren er basisplaatsen voor de nieuwelingen Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Jay-Roy Grot. Opvallend was dat trainer Leonid Slutsky met Tim Matavz, Grot en Oussama Darfalou eigenlijk drie centrumspitsen opstelde.

Leverkusen greep al vroeg het initiatief en kreeg twee enorme kansen, maar Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd en nam na 28 minuten de leiding. Twee nieuwelingen stonden aan de basis van die treffer; een vrije trap van Tannane werd door Obispo teruggelegd richting Max Clark. De linksback haalde onberispelijk uit: 0-1.

Met Obispo en Tannane zijn ook direct de twee aanwinsten genoemd die tegen Leverkusen de beste indruk maakten. Zij konden echter niet voorkomen dat Sven Bender na een hoekschop de stand in de 32ste minuut alweer gelijk trok. In de tweede helft ging het tempo, mede door de nodige wissels, omlaag. Namens Vitesse waren invaller Bryan Linssen en Bazoer nog dreigend, maar gescoord werd er niet meer.