Opvallend advies voor Priske bij Feyenoord: 'Ik zie elf verkeersregelaars'

Reacties

Feyenoord-trainer Brian Priske pakte in zijn eerste officiële wedstrijd direct een hoofdprijs met de Johan Cruijff Schaal. Desondanks denkt analyticus Kenneth Perez dat de Deense oefenmeester zijn nieuwe systeem even in de ijskast kan zetten.

Opvallend advies voor Priske bij Feyenoord: 'Ik zie elf verkeersregelaars'
© Pro Shots
PSV
PSV
ns
4 - 4
Feyenoord
Feyenoord

'Als Feyenoord-trainer kun je denken: we hebben een prijs gewonnen, we winnen van PSV. We moeten zo doorgaan', begon Perez zijn analyse bij ESPN over de door Feyenoord gewonnen Johan Cruijff Schaal. 'Maar Feyenoord is nog niet klaar om met drie verdedigers achterin te spelen. Ik zie elf verkeersregelaars in plaats van voetballers. Een week voor de competitie leek het niet alsof ze er al kaas van gegeten hadden.'

Perez denkt daarom dat het beter is om een meer geleidelijke weg te kiezen in De Kuip. 'Een stapje terug doen om de spelers er meer vertrouwd mee te maken en dan gaandeweg zoiets implementeren', adviseerde Perez. 'Het begin van het seizoen is namelijk zó belangrijk. Je mag geen punten laten liggen, dat heb je vorig jaar gezien. Natuurlijk kunnen ze zo spelen tegen RKC, maar het gaat om Champions League-voetbal. En wat ik in de eerste helft zag, baarde me wel zorgen.' Door eerst voor een ander systeem te kiezen, zou Priske de tijd krijgen om zijn ideale strijdwijze beter in te trainen.

Perez, die de keuzes van de Deen bij Feyenoord tot dusver wel dapper noemt met het kiezen van een ander systeem ten opzichte van succescoach Arne Slot en passeren van clubman Justin Bijlow, ziet het winnen van de Johan Cruijff Schaal wel als goede opsteker voor de Rotterdammers. 'Zeker na een lastige voorbereiding. Je wint toch bij de topfavoriet voor het kampioenschap.'

Wel plaatste Perez nog een kritische kanttekening bij de overwinning. 'Feyenoord oogt niet fit, op drie à vier posities hadden spelers kramp en wilden spelers gewisseld worden. Sommigen konden bijna niet meer. PSV oogt veel fitter en dat terwijl Feyenoord altijd het fitste team had vorig seizoen', kon Perez zijn eigen constatering niet goed plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Johan Cruijff Schaal
Meer over Johan Cruijff Schaal
Meer K. Perez
Meer over K. Perez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.