Oranje zorgt voor 'dramatisch' einde aan 'indrukwekkende' reeks Wales

Reacties

Wales heeft in een 'dramatische' extra tijd zijn meerdere moeten erkennen in Nederland. Dat is de conclusie van de media in Wales.

Oranje zorgt voor 'dramatisch' einde aan 'indrukwekkende' reeks Wales
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

'Wales heeft een zeldzame nederlaag geleden na eerst gelijk te maken en daarna toch nog een goal te incasseren in een Nations League-clash tegen Nederland die een kater opleverde', schrijft South Wales Argus met een knipoog naar de gevolgen van het feestje na het veroveren van het WK-ticket ten koste van Oekraïne.

Wales Online wijst erop dat een einde is gekomen aan de 'indrukwekkende' thuisreeks van negentien duels zonder nederlaag. 'Ze leken een punt te hebben gestolen na de kopbal van Norrington-Davies in de tweede minuut van de extra tijd. Maar de Welshe harten werden een paar momenten later gebroken door de rake kopbal van Weghorst, die de gasten de zege bracht en Wales de eerste thuisnederlaag toebracht sinds het verlies tegen Denemarken in november 2018.'

Ook voor Sky Sports was dat einde aan de reeks een van de beschreven onderwerpen van de avond in Cardiff. 'Een dramatische extra tijd', was de conclusie na de 1-2 van de twee 'verzwakte' ploegen

De BBC zag hoe Wales met een aangepaste ploeg de strijd aanging met een van de voetbalzwaargewichten. Het was te weinig, luidde de conclusie. 'Nederland heeft het feestje van Wales na de WK-kwalificatie wat getemperd met de late zege in Cardiff', schrijft de Britse staatsomroep.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.