Oude bekende zit Milan dwars: Juve mengt zich in strijd om Scudetto

Reacties

Juventus heeft AC Milan zondag de weg versperd naar de koppositie in de Serie A. In San Siro nam uitgerekend Manuel Locatelli het enige doelpunt voor zijn rekening. De middenvelder droeg tussen zijn elfde en twintigste het shirt van Milan.

Oude bekende zit Milan dwars: Juve mengt zich in strijd om Scudetto
AC Milan
AC Milan
0 - 1
Juventus
Juventus

AC Milan, met Tijjani Reijnders in de basis, had een overwinning nodig om de koppositie in de Serie A weer over te nemen van Internazionale en begon goed. Het eerste gevaar in San Siro kwam van de voet van Olivier Giroud. De inzet van de Franse routinier was op weg naar de verre hoek, maar Wojciech Szczesny voorkwam met een snelle reflex de openingstreffer. Na de grote kans van Giroud kwam Juventus beter in de wedstrijd.

De bezoekers sloegen het middenveld veelvuldig over en probeerden het met de lange bal op Timothy Weah en Moise Kean. Dat bleek te werken, want vijf minuten voor rust trok Malick Thiaw aan de noodrem. De verdediger van Milan haalde de doorgebroken Kean lomp naar de grond en moest dat bekopen met een rode kaart. Trainer Stefano Pioli greep meteen in en verving Christian Pulisic door Pierre Kalulu.

Uitgerekend Locatelli
Juve zou erin slagen het numerieke overtal uit te buiten. In de 63ste minuut brak Locatelli de ban. De middenvelder, die 48 Serie A-duels het shirt van Milan droeg en in het verleden ook Juve pijn deed, brak de ban. Het schot van Locatelli caramboleerde via het lijf van Rade Krunic achter doelman Antonio Mirante (0-1).

Debuut Huijsen
In de slotfase was er nog een bijzonder moment voor Dean Huijsen. De achttienjarige verdediger maakte zijn Serie A-debuut in het shirt van Juve. Met de Nederlander binnen de lijnen trok Juve de voorsprong over de streep. Dat betekent dat Internazionale de speelronde afsluit als koploper, dat Milan tweede blijft en dat Juve aansluiting vindt bij de beide ploegen uit Milaan.

Overige wedstrijden Serie A


Zo 22 okt. 2023

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
29
7
2
89-22
+67
94
2
AC Milan
38
22
9
7
76-49
+27
75
3
Juventus
38
19
14
5
54-31
+23
71
4
Atalanta Bergamo
38
21
6
11
72-42
+30
69
* Actueel tot en met 8 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.