Chelsea heeft zondagmiddag afgerekend met Wolverhampton Wanderers. Vooral het koppel Noni Madueke-Cole Palmer bleek niet te stoppen. Zij waren samen goed voor vier goals en drie assists. Daarnaast speelde Newcastle United gelijk op bezoek bij Bournemouth.

Wolverhampton Wanderers
2 - 6
Chelsea
Chelsea

Beide ploegen waren de Premier League begonnen met een nederlaag. Het was Chelsea dat zondag uit de startblokken schoot. Al binnen twee minuten lag de openingstreffer in het netje, nadat Nicolas Jackson een door een verdediger verlengde corner binnenkopte. Met een klein halfuur op de klok kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een fraaie actie van Rayan Aït-Nouri kon Matheus Cunha de 1-1 binnenschieten.

Na een spectaculaire eerste helft was de ruststand 2-2. Een minuut voor tijd zette Cole Palmer zijn ploeg op zeer fraaie wijze opnieuw op voorsprong. Jackson verlengde een lange bal van zijn doelman Robert Sánchez en Palmer tikte de bal subtiel vanaf een meter of twintig over de doelman heen. In de zesde minuut van de blessuretijd gleed voormalig FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen de gelijkmaker binnen na een teruggelegde vrije trap.

Na rust was het de beurt aan voormalig PSV'er Madueke, die al de hele wedstrijd werd uitgefloten door het thuispubliek. De Engelsman had deze week per ongeluk wat op zijn sociale media gezet met de strekking 'alles bij Wolverhampton Wanderers is waardeloos'. Die post was bedoeld voor zijn anonieme privéaccount, waarna hij de post snel verwijderde. Madueke trok naar binnen en schoot fortuinlijk de 2-3 binnen via een verdediger.

Ook de 2-4 kwam van de voet van Madueke. Hij werd op een vergelijkbare manier vrijgespeeld, maar schoot nu met rechts vanuit een lastige hoek raak. Vervolgens zorgde Chelsea voor nóg een déjà vu. Voor de derde keer speelde Palmer ploeggenoot Madueke op dezelfde manier vrij en opnieuw schoot Madueke met rechts raak, waarmee hij zijn hattrick binnen een kwartier completeerde.

Nadat Mario Lemina zijn wereldgoal afgekeurd zag worden wegens buitenspel, liep João Félix ook nog de 2-6 binnen voor Chelsea, dat daarmee een ruime zege behaalde.

AFC Bournemouth
1 - 1
Newcastle United

Bournemouth speelde met Milos Kerkez, Marcos Senesi en Justin Kluivert in de basis. Luis Sinisterra viel in en Dean Huijsen bleef op de bank. Het ging met een voorsprong de rust in. Na een actie buitenom en een voorzet van Antoine Semenyo opende Marcus Tavernier de score. Pas een kwartier voor tijd kwam Newcastle op gelijke hoogte. Anthony Gordon gleed een scherpe voorzet van Harvey Barnes binnen.

Uiteindelijk dacht de thuisploeg er nog met de zege vandoor te gaan toen Dango Ouattara de 2-1 binnenkopte in de derde minuut van de blessuretijd. Maar de VAR keurde de goal af, omdat hij de bal met de hand raakte.